vineri, 20 aprilie 2018

Uscarea hainelor pe calorifer – o practica nesanatoasaImaginati-va urmatoarea situatie: vremea este posomarata si ati decis sa va ocupati de treburile casei. Aveti o multime de rufe de spalat si nu detineti uscator de rufe, insa aveti nevoie ca unele haine sa fie uscate cat mai repede. Afara este prea rece pentru o uscare imediata, asa ca decideti sa porniti centrala pentru a usca hainele pe calorifer. Este oare corect sa faceti asta?

Desi uscarea hainelor pe calorifer poate parea suficient de nevinovata, expertii au emis un avertisment legat de sanatate care este impotriva acestei practici. Multe dintre persoane nu vor pati nimic daca fac asta uneori, insa cand vine vorba de cei care sufera de astm bronsic, cancer sau au un sistem imunitar slabit, este necesara precautia pentru ca pot dobandi alte afectiuni pulmonare ce lasa leziuni iremediabile si adesea fatale pentru plamani si sinusuri.

Asadar, uscarea hainelor pe calorifer ar putea pune viata in pericol, insa exista vreo cale care minimizeaza acest risc? Cand nu exista alte variante, puteti usca in siguranta haine pe calorifer daca deschideti fereastra pentru a se elimina eficient excesul de umezeala. Un spatiu bine ventilat va face si ca hainele sa se usuce mai repede.

Dincolo de aspectul medical al acestei practici, este bine a se evita uscarea periodica a hainelor pe calorifer din cauza urmelor pe care umezeala le lasa pe radiator. Umezeala lasata de haine in contact cu metalul, fie ca e vorba de calorifere de otel, fonta sau aluminiu, poate scoate la iveala rugina. Materialul din care sunt fabricate caloriferele este inoxidabil, insa expunerea repetata poate afecta calitatea sa.

Pe de alta parte, utilizarea caloriferelor in scopul de a usca hainele, va face ca centrala sa functioneze mai mult decat este necesar, crescand costurile generale al facturilor. Hainele plasate pe partea superioara a caloriferului impiedica raspandirea uniforma a caldurii, astfel temperatura setata pe termostat va fi atinsa mai greu. Umezeala suplimentara din aer inseamna, de asemenea, ca este nevoie de mai multa energie pentru a o indeparta, in caz contrar ajungandu-se la condens si mucegai, situatii greu de eradicat daca sunt scapate de sub control. Accesand www.ecalorifere.ro veti putea achizitiona calorifere ieftine, dar asta nu inseamna ca trebuie sa abuzati cu uscatul rufelor pe calorifer. Dincolo de pret, este vorba de sanatate!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu