miercuri, 20 decembrie 2017

Cadou de casă nouă

Codul etic elementar, pentru a nu aduce în discuție chiar Codul bunelor maniere, impune ca, odată cu vizitarea, pentru prima dată, a unui prieten sau a unei familii care tocmai s-a mutat în casă nouă (poate chiar într-o locuință gen duplex Corbeanca, din cadrul elegant și modern al Paladin Residence, despre care vei afla mai multe accesând http://www.paladinresidence.ro), să aduci cu tine, pentru a marca evenimentul, un cadou potrivit acestui moment. Nu este doar un gest care marchează bucuria trăită împreună cu gazdele, ci va constitui , mai târziu, o amintire dragă, de ambele părți.

 

Ce cadou alegi de casă nouă? 

 
 
În primul rând, trebuie să decizi dacă vei opta pentru un cadou cu caracter simbolic sau, dimpotrivă, pentru un dar din sfera practicului și utilului. În ambele cazuri, el va trebui să se remarce prin eleganță și calitate și va trebui să se adapteze perfect atât personalității locatarilor, cât și specificului locuinței. Din zona pragmaticului, te poți orienta, tematic, fie pe obiecte utile bucătăriei (un robot de bucătărie, un set de tacâmuri elegante, un set de vase de calitate), fie pe accesorii de baie (ofertele sunt multiple, cu prețuri variabile), sau pe lucruri utile pentru dormitor (lenjerii de pat, perne decorative, pături pufoase etc.).

Dacă noua casă este construită și amenajată în stil modern, chiar avangardist, un cadou marcat tradițional va frapa ca nepotrivit contextului. În plus, trebuie să ții cont de cromatica de ansamblu a casei. Dacă ai ales să mergi pe ideea unui obiect decorativ, a unui tablou, de exemplu, trebuie să știi, în prealabil, ce culoare predomină în locuința unde cadoul tău trebuie să se încadreze la modul armonios.

Dacă nu vrei să riști, un buchet sau un aranjament floral spectaculos, pluri-cromatic, însoțit de o băutură fină, este o soluție de cadou sigură, care nu va da greș. Tot din sfera cadourilor cu efect garantat, poți opta pentru un coș cu bunătăți de sezon, o carte rară, care știi că va fi apreciată dacă ai de-a face cu un bibliofil, un set de uleiuri esențiale (care îmbină efectul olfactiv impresionant cu eficiența practică asupra sănătății), o ramă foto sculptată deosebit, o sticlă de șampanie cu un set de pahare cu un design rafinat, și ideile pot continua la infinit.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu