luni, 15 februarie 2016

Cele mai mari incendii din cladiri

Instalatii antiincendiu


Indiferent de gradul de protectie al unei cladiri si de pregatirea oamenilor de acolo, istoria ne-a invatat ca incendiile tot pot aparea si pot lua vieti. O tigara nestinsa sau un chibrit aruncat unde nu trebuie pot provoca daune imense si pierderi de vieti omenesti.
Cele mai mari incendii in cladiri, de-a lungul istoriei, au avut loc in Statele Unite ale Americii. Printre ele, putem aminti de:
  • World Trade Center, New York, 11 septembrie 2011. Doua avioane s-au prabusit in turnurile gemene, omorand oproape toate persoanele care se aflau inauntru in acel moment. Numarul oficial al mortilor este de 2752. Turnurile incendiate s-au prabusit in doar doua ore, distrugand si cladirile din jur sau provocandu-le daune.
  • Tearul Iroquois, Chicago, decembrie 1903. O cortina luat foc, iar acesta s-a raspnadit imediat in toata cladirea. Asta se poate intampla si din cauza faptului ca in 1903 nu existau atat de multe masuri de preventie si protectie. Bilantul mortilor a fost de 602 persoane. Si totul s-a intamplat in doar 20 de minute.
  • Cocoanut Groove, Boston, Noiembrie 1942. Aproape 1000 de persoane se aflau in club, desi capacitatea maxima era de 460. Decoratiunile foarte inflamabile au luat foc instant, cand cineva a rpins un chibrit. 492 de persoane au murit, iar alte cateva sute au fost ranite.
  • Penitenciarul Ohia, Columbus, aprilie 1930. O lumanare a aprins niste servetele uleioase, omorand 322 de detinuti.
  • Rhythm Club, Natchez, aprilie 1940. Din nou, un chibrit aruncat nestins se crede ca ar fi provocat incendiul care a omorat 209 persoane. Majoritatea au decedat din cauza inhalarii fumului, dar si deoarece au fost striviti de cei care incercau sa scape. Iesirile erau blocate si geamurile inchise, pentru a bloca oamenii de afara sa vada ce se intampla inauntru.
  • Circul Hartford, iulie 1944. Focul a izbucnit cel mai probabil din cauza unei tigari nestinse, aruncate la intamplare. 156 de persoane au murit, iar alte 700 au fost ranite. Cortul era izolat cu parafina dizolvata in gasolina, care s-a topit si a cazut peste oameni la fel ca si napalmul.
Din cate se poate observa, majoritatea incendiilor grave au avut loc acum multi ani. Adevarul este ca tehnicile de protectie nu erau atat de evoluate ca acum si putine cladiri obisnuiau sa aibe instalate alarme de incendiu sau stingatoare. Va recomandam sa nu faceti greselile din trecut si sa va asigurati ca atat locuinta dumneavoastra cat si biroul au instalatii antiincendiu si sisteme sprinklere. Sunt calea cea mai sigura care scapare. Le puteti cumpara la preturi foarte bune de la www.stingereincendiu.ro.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu