vineri, 13 mai 2016

Cum sa va invatati copiii despre prevenirea incendiilor

Cei care au copii in grija, fie ei parinti, profesori sau alti membri ai familiei, ar trebui sa ii invete pe cei mici ce trebuie sa faca pentru a preveni un incendiu si ce sa faca in cazul in care unul a inceput deja. Cu totii stim ca cei mici sunt foarte neatenti, iar daca sunt lasati nesupravegheati, se pot pune mereu in pericol.

Instalatii antiincendiu

In primul rand, planificati o ruta de iesire in siguranta din casa sau din scoala. Desemnati doua iesiri din fiecare camera, daca este posibil acest lucru. Incercati sa evitati sa ii lasati sa stea in camere care nu au nicio fereastra, deoarece acestea sunt cele mai periculoase. Parintii ar trebui sa evaluze casa lor si sa stabileasca un plan de evacuare.
Ferestrele nu sunt doar un spatiu prin care sa intre aer proaspat. Asigurati-va ca ferestrele nu sunt lipite sau blocate si ca pot fi deschise in caz de urgenta. In cazul in care camera copilului se afla la etaj, asigurati-va ca acesta nu va cadea in gol in cazul in care va incerca sa iasa pe acolo.
Daca locuiti intr-o casa cu etaj, asigurati-va ca etajul superior nu este periculos. Scari de evacuare ar trebui sa fie plasate in apropierea ferestrelor de la etajul al doilea, iar copiii ar trebui invatati sa le foloseasca. Copiii foarte mici pot fi invatati sa faca acest lucru de la ferestrele de la parter, pentru a se obisnui.
Copiii ar trebui sa exerseze sa se descurce prin camera si prin casa si cu ochii inchisi sau in intuneric. Le puteti acoperii ochii cu o esarfa si lasati-i sa invete unde sunt pozitionate obiectele de mobilier din camere si iesirile.
Invatati-i pe copii despre detectoarele de fum si alte instalatii antiincendiu. Spuneti-le de ce sunt instalate, modul in care acestea functioneaza si sunetul pe care il scot. Copiii trebuie sa fie capabili sa asocieze sunetul scos de un astfel de aparat cu un pericol si sa paraseasca locuinta de urgenta. Daca inca nu aveti instalatii drencere in casa, le puteti cumpara de la www.instalmontaj.eu. Aici veti gasi produse de cea mai buna calitate, la preturi accesibile.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu