vineri, 13 noiembrie 2015

Utilizarea centrifugelor Flottweg in productia de vin

Decantoare

Vinul a ajuns sa reprezinte un bun cultural, iar in scopul de a mentine vie traditia antica, oamenii folosesc tot mai mult tehnologia de separare centrifugala pentru productia moderna si economica de vin. Pe parcursul intregii operatiuni de vinificatie, limpezirea joaca un rol important. Astfel, un sistem eficient de limpezire determina adesea gustul, aroma, si caracterul vinului, asadar, calitatea de ansamblu si valoarea sa de piata.
In ceea ce priveste limpezirea finala, acesta este poate pasul esential din procesul de vinificatie, pentru ca va da produsul finit. Utilizarea de centrifuge cu disc a devenit astazi indispensabila in fabricile de vin, in scopul de a oferi caracteristici care definesc un vin de calitate: echilibrat, cu corp si caracter.
Tehnologia de ultima ora sta astazi la baza unor rezultate optime, ceea ce aduce in discutie importanta existentei unor companii care sa ne puna la dispozitie aceste solutii. Firma Consultech este reprezentantul pentru Romania al unor producatori de renume in acest domeniu si ofera servicii diversificate de cea mai inalta calitate. Accesand site-ul www.consultech.ro putem solicita o oferta pentru produsele de care suntem interesati.
Flottweg este unul dintre acesti producatori, care au in portofoliul lor echipamente specializate pentru productia de vin.
Astfel, centrifuga Flottweg din seria AC este in mod special potrivita pentru limpezirea vinului, datorita combinatiei perfecte dintre respectarea cerintelor pentru un echipament complet igienic si aplicarea celor mai noi cunostinte legate de acest tip de aparatura. Astfel, toate produsele sunt proiectate pentru cerintele de igiena ridicate ale fabricilor de vin, deoarece toate partile ce vin in contact cu produsul sunt realizate din otel inoxidabil de inalta calitate.
Decantoarele si centrifugele cu disc sunt folosite în diverse modalități în fabricile de vin, in etape diferite ale procesului de productie. Colaborarea intre cele doua modele de echipamente asigura o limpezire foarte eficienta cu costuri reduse a vinului, dar si a mustului. Vinul este cultura, traditie, experienta si emotie. De aceea, calitatea, culoarea si claritatea sunt argumente decisive pentru vanzare, iar gama foarte diversificata si adaptabila de centrifuge si decantoare Flottweg, special concepute pentru limpezirea mustului si a vinului contribuie esential la acest obiectiv.
Asadar, randamentul optim, calitatea excelenta, compatibilitatea cu mediul si eficienta costurilor sunt factori decisivi pentru alegerea echipamentelor specializate Flottweg, care au un regim de functionare automat si continuu, pentru a reduce timpul de prelucrare, permitand, astfel, un tratament sigur si eficient.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu